Pages

Saturday, 10 April 2010

Kisah Belalang Dan Itik




fish: Bedtime story?
fish: nk?

lion: syg nk cita kat abg? hehe
lion: nak3
lion: :)

fish: hehe, ok

-----------------------------------------------------------------------



fish: pada mse dahulu, ada seekor itik
lion: hehe
fish: itik ni sungguh hodoh, dibandingkan dgn kawan-kawan die yg lain, x da org nk dekat die..
lion: jap2.cita cinta tau.
fish: cite cinta..d0nt w0ry
lion: o0. hehe. okeh2
fish: hati itik ni
fish: slalu sdh..
fish: yela.. x da kwn..siape nk kwn dgn org h0d0h mcm die
lion: cian itik tu :(
fish: 1 ari.. itik g jalan2, skali itik 2 terg0lek d0g
lion: tergolek dog tu apa syg?
fish: terg0lek gaya d0g, berpusing2,haha
lion: hahahaha. o0o.okeh2 pastu?


fish: itik x leh jalan, kaki die luka
fish: die jerit
fish: help!
fish: help!
fish: hehe
lion: tolong.. help me babeh.. helpp...
lion: hehe
lion: :P

fish: x da siape yg dengar itu sangkaan itik. Rupe2nye
lion: wah..rupa2 nya?
fish: ada seekor hamba Allah yg dgr



lion: abg tau!!.belalang!
fish: si belalang
lion: hahaha.
fish: hahaha
fish: si belalang ni merupakan pahlawan yg disegani. 1 hutan belantara knl die ni. rmai yg nk ng0rat diem tp x dapat-dapat. sbb die jual mahal

lion: itik tu kenal dia jugak ke x kenal?
fish: itik 2 knl
fish: si belalang tnye "Wahai saudari itik, ape mslh saudari?".
fish: itik menuduk
lion: wahh..cool giler belalang tu.
fish: die malu akn wajahnya yg h0d0h itu ditatapi oleh belalang
lion: Alaa.. bukan semua orang pandng muka la :(
fish: "Saudari, ape mslh nya saudari?" tanya belalang lagi.
fish: "Kaki ku.." Jwb itik, masih menunduk.
fish: Si belalang memeriksa kaki itik. Luka di kaki itik di rawat dgn teliti oleh belalang
lion: hehe.
fish: setelah selesai. si belalang pun berkata.
fish: "wahai saudari itik,cntiknya seseorang bkn bergantung pada rupe, malahan pd hati"


lion: wahh.. bukan malahan la. Tetapi la
fish: lantak la
lion: adoii. haha
fish: asal bunyi sedap. haha
lion: okeh2. hehehe
fish: die smbung lagi, belalang kata. "angkat dagumu, dan berbangga dengan dirimu, sesungguhnya ak amat suka pada diri mu"

fish: hahahaha. macam siot
lion: hahaha
fish: ayt jiwang
fish: hahaha
lion: apa pulak siot nya. syg terus kan la cita tu.



fish: itik terpaku, belum sempat dia bersuara. belalang telah pun mel0mpat hilang, hari demi hari berlalu. tiada lg jejak belalang, dan hati itik rindu kepada belalang.
lion: wahh..belalang tu jual mahal betul
fish: perjumpaan pertama telah menyebabkan dia angau

lion: miss u syg
fish: miss u m0re

fish: itik makin lame makin dewasa, dia yg dahulunye h0d0h telah bertukar cantik



lion: dia buat plastic surgery ke syg?
fish: x
lion: o0.ok
fish: die tbe2 je cntik
fish: haha


fish: ramai binatang di hutan itu yg menaruh hati, terutamanya buaya.. bermacam-macam cara dilakukan.



lion: ehh. buaya pun? buaya tu nk makn itik. bukan suka kat itik..bahaya.......
fish: itik masih tak layan dia, hingga 1 hari. Buaya telah memutuskan untuk meragut kesucian itik.
fish: hahahahahaha
lion: wahhh
lion: ohh tidakkkkk
lion: hahahahahaha

fish: buaya telah meracuni air sungai dgn pil kuda. Menyebabkan itik tros koma
lion: waaa..pastu?
fish: belalang yg sdg brada di medan perang, telah diinf0rmkan oleh spynya si lalat, dan belalang bergegas pulang.



lion: dan2 je. kira nya belalang ni dalam diam amik tau la pasal si itik ni?
fish: ye la
fish: die buh lalat sbgai spy haha
lion: 0o.kali ni bnyk watak sampingan ni
fish: yep. haha

fish: belalang menyangkakan. itik telah mati, lantas die bertekad utk membunuh buaya. belalang telah membutakan mata buaya. dan akhirnya menikam mata buaya, setelah itu. belalang pergi mendapatkan itik

lion: buaya tu tak melawan ke?
fish: buaya dh pancit, haha
fish: belalang memeluk itik
lion: belalang the very2 best!!

fish: die pun mencium bibir or paruh itik. hahaha
fish: tibe-tibe dgn pelahannya, nafas itik mula berjalan dengan lancar.
lion: dan dengan tiba2 mata dia terbuka, hehe
lion: :x

fish: yep
fish: kemudian belalang melamar itik
fish: itik setuju, dan mereka kahwin, happy ever after.

-------------------------------the end--------------------------------

fish: =))
lion: :P
fish: best x
fish: haha
lion: sekejap je ending dia
lion: wahh. hahaha terkejut abg dengan ending dia. haha

fish: x larat dh
lion: hahaha, okeh2. kesian syg. kalau syg tak larat. tak pe la tadi, syg tidur je la
fish: td larat. hehe. dh cte, mesti letih
lion: hehe, tak pe la syg
fish: :)
lion: janji syg dah cerita. hahaha
fish: bt0l3
lion: hehe, thanks syg
fish: hehe, ok. abg. j0m tdo
lion: ok. jom , syg tido elok2 tau

2 comments:

NiZaM said...

hmm..jalan cite agak merangsangkan, bagus2.
tapi feel menceritaannya pitching ada agak lari sket di situ. kalau dpt kejar kemungkinan cerita ni buleh mnjadi lbh sempurna. walaubagaimanapon, tahniah diucapkan. =)

Lionfish said...

hahahahahahhahaha. mosey-mosey. duhh.
agak lari mcm mana tu?wakakaka

Post a Comment

 
Copyright 2009 bedtime stories. Powered by Blogger
farah blog created by kerabatchieko
Wordpress by kerabatchieko
Blogger Showcase